the joy of sake 2025
New York
2025年4月10日(木)|6:30 pm~9:30 pm
メトロポリタン・パビリオン
お一人様 $130
美酒と美食の饗宴が、今年もニューヨークの日本酒ファンを魅了いたします!ニューヨークで20年目を迎えるこの日本国外最大の利き酒イベント、ジョイ・オブ・サケでは、今年、日本全国やアメリカで造られた587銘柄の日本酒がテイスティングできます。ニューヨークの有名レストランの数々の創作アペタイザーと最高コンディションの日本酒のバラエティ豊かな組み合わせを、エレガントなパーティー形式でお楽しみください。尚、入場料はすべての日本酒の自由な利き酒と各レストランのアペタイザーを含みます。
Restaurants
参加レストラン
様々な料理と一緒にいただくお酒は一層美味しく感じます。また逆に、お酒のまろやかさが料理の一品一品を巧く引き立たせ、お酒と料理は正に切っても切れない組み合わせと言えるでしょう。それぞれのジャンルで人気を得ている下記レストランが提供するバラエティ豊かなアペタイザーとともに、銘酒の数々をどうぞお楽しみください。
下記は、2024年のジョイ・オブ・サケ・ニューヨークに参加したレストランとそのメニューです。。

Hokkaido Scallop Tartare
Japanese cucumber, jalapeño, myoga, red vein sorrel, chili oil, yuzu oil, lime zest

Matcha Tiramisu, Hojicha Tiramisu
both desserts infused with sake

Tako and Iburigakko Yogurt
octopus and iburigakko with tobiko, fresh shichimi pepper, micro vegetables, sake espuma

Hamachi Crudo
sliced yellowtail served with satsuma mandarin ponzu, scallion oil, micro shiso

New England-style Kanikama Roll
imitation king crab, celery, cucumber, potato bun

Seasonal Ohitashi
boiled spinach in sudachi-flavored soy sauce topped with shiitake mushrooms, snow crab and ikura

Yopparai Signature Oden
traditional Japanese “soul food” of assorted fish cakes and vegetables simmered in a dashi broth

Ceviche Nikkei (Torched Salmon Ceviche)
yuzu leche de tigre, crispy Peruvian corn

Truffle Hamachi Tartare
hamachi tartare with truffle mayo served on a miso brioche bun

Sakura Honmaguro
cherry wood chip-smoked bluefin tuna tataki, citrus ponzu, almond, mango

Marco Polo Lasagna
One Bite Shakshuka

Uni Panna Cotta with Hokkaido Scallops
panna cotta infused with uni topped with sweet Hokkaido scallops marinated in yuzu olive oil



Holy Hotness Maki
Chopped Tuna
king salmon with yuzu, shiso leaf, and chili crisp
diced bluefin toro with sesame oil and pickled radish

Karee Chicken Puffs
potato, onion, sweet potato, white pepper, turmeric
1. Sarashina Soba Sushi Roll
with snow crab
2. Soba Seed Risotto
with mushrooms and truffle